Over ons

Hoving & Klusener Meubelrestauratie is een vakkundig en ervaren bedrijf, ruim vijfentwintig jaar geleden opgericht door Joost Hoving en Reinier Klusener. Liefde voor het vak en kunsthistorisch besef staan voorop bij het conserveren en restaureren van houten meubelen, objecten en interieurs. Het werk vindt plaats in een ruim en sfeervol atelier aan de Zoutkeetsgracht in Amsterdam en waar nodig op locatie.

Zowel particulieren als musea en instellingen weten ons restauratieatelier te vinden. Wij zijn bekwaam in het uitvoeren van materiaaltechnisch onderzoek, het geven van advies over conservering en restauratie van grotere collecties en interieurs, het opstellen van een restauratieplan en uiteraard de conservering en restauratie zelf.
Wij werken nauw samen met diverse collega’s van aanverwante disciplines zoals schilderij-, metaal-, lijst- en textielrestauratoren.

Restauratieatelier Hoving & Klusener is lid van vakvereniging Restauratoren Nederland, staat ingeschreven bij het Restauratoren Register en is aangesloten bij de ICOM (International Council of Museums).